Annons
Växjö

Positivt resultat för Växjö i medborgarundersökning

Växjö • Publicerad 16 mars 2024
Växjö.
Växjö.Foto: Lena Gunnarsson

Statistiska Centralbyrån, SCB, har genomfört en medborgarundersökning som visar att resultatet för Växjö kommun är fortsatt positivt. 96 procent av de svarande i enkäten tycker att Växjö kommun är en bra eller ganska bra plats att bo och leva på.

Medborgarundersökningen är en attitydundersökning och ska ge möjligheter till jämförelser mellan år, län och riket som helhet.

Annons

86 procent av kommunens invånare tycker att kommunen sköter sina verksamheter på ett mycket bra eller ganska bra sätt. Socialtjänstens arbete med stöd och hjälp till utsatta personer sticker ut och har haft en procentuell ökning på 16 procentenheter.

En punkt där Växjö kommun får ett fortsatt lågt betyg är vad invånarna tycker om utbudet för ungdomar att träffas på i kommunen. 34 procent tycker att det är bra eller ganska bra utbud.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons