Annons
Växjö

Postnord nyanställer många i Växjö

Växjö • Publicerad 24 november 2022

Nu är vi inne i den mest shoppingintensiva perioden på året med både black week där många handlar i hopp om att göra fynd och julsäsongen med klappar som ska inhandlas till nära och kära.

Postnord i Växjö räknar i år med många paket och julkort och rustar upp därefter. De tror en liten ökning från föregående år och att de en toppdag i år kan få hantera 148 000 paket på ett dygn. Förra året hanterades som mest 120 000 paket i Växjö.

Annons

– Vi har inför den här intensiva perioden sett över hela produktionsupplägget och planerat extrahämtningar, extra trafikkapacitet och vågsortering till andra terminaler. Vi har också sett till att gjort server på vår sorteringsmaskin för att inte få några produktionsstopp. Det hade varit förödande, säger Robert Andersson, distributionsområdeschef på Postnord i Växjö, till Smålandsposten.

Under black week väntas terminalen i Växjö enligt Postnords prognos hantera uppemot 688 000 kollin. På terminalen i Växjö arbetar runt 400 anställda och inför de sista veckorna på 2022 har de rekryterat 30 nya medarbetare. Dessutom tar de in mer från bemanningsföretag för att täcka upp. Enligt bedömningen inför handlar det om ytterligare 20 personer men det är flexibel bemanning för att kunna stärka om och när det behövs under högsäsongen.

Distributionsområdeschefen Robert Andersson berättar att Postnord anställer för att möta efterfrågan på paketutlämningen.
Distributionsområdeschefen Robert Andersson berättar att Postnord anställer för att möta efterfrågan på paketutlämningen.Foto: Elvedin Basic
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons