Annons
Växjö

Premiären närmar sig – då börjar Krösatågen köra mellan Växjö och Kalmar

Växjö • Publicerad 27 november 2023
Krösatågen börjar rulla melllan Kalmar och Växjö.
Krösatågen börjar rulla melllan Kalmar och Växjö.Foto: Mattias Mattisson

Den 10 december byter Länstrafiken Kronoberg sin tidtabell. I samband med det sker också ett par andra förändringar. Den största på järnvägen är att Krösatågen börjar köra mellan Kalmar och Växjö.

Tidigare har turerna med Krösatågen på den ostliga kust till kust-banan gått mellan Emmaboda och Kalmar. Nu förlängs fyra dubbelturer varje dag och det innebär nya pendlingsmöjligheter mot öst och väst för invånarna i Lessebo och Hovmantorp.

Annons

Klockan 06.09 lämnar dagens första Krösatåg Växjö för att rulla österut. Bara minuten senare startar resan för ett tåg i motsatt riktning i Kalmar. Tågen kommer sedan att mötas i Emmaboda.

Samma sak sker sedan på eftermiddagen. Klockan 16.08 går tåget från Växjö mot Kalmar och klockan 16.10 lämnar tåget från Kalmar mot Växjö. Exakta hållplatstider i Lessebo och Hovmantorp ser du i faktarutan nedan.

Fakta

Nya tågstopp i Lessebo och Hovmantorp

Morgontåget mot Kalmar, framme klockan 07.35.

Hovmantorp: 06.23.

Lessebo: 06.29.

Morgontåget mot Växjö, framme klockan 07.34.

Lessebo: 07.15.

Hovmantorp: 07.21.

Eftermiddagståget mot Kalmar, framme 17.35.

Hovmantorp: 16.23.

Lessebo: 16.30.

Eftermiddagståget mot Växjö, framme 17.34.

Lessebo: 17.15.

Hovmantorp: 17.21.

Här saknas innehåll

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons