Annons

Prisade Växjöföretaget gör förvärv: ”Kommer vara till stor nytta för oss”

Venture Design går in som ägare i Dangarden och vill växa ytterligare med fler förvärv.
– Att få in produkterna kommer vara till stor nytta för oss i vår geografiska expansion som är en viktig prioritering för oss just nu, säger Ola Johansson, grundare och vd för Venture Design.
Växjö • Publicerad 5 november 2023
Venture Design utsågs till årets gasellvinnare i Kronoberg 2021.
Venture Design utsågs till årets gasellvinnare i Kronoberg 2021.Foto: Venture design

Den Växjöbaserade möbelgrossisten Venture Design har sedan starten 2014 vuxit kraftigt och omsatte i fjol drygt 357 miljoner kronor. Nu gör företaget ett förvärv av trädgårds- och uteplatsmöbelfirman Dangarden. Venture Design köper en minoritetspost men har en option att köpa resten av bolaget i framtiden.

– Vi ser förvärvet av Dangarden som väldigt strategiskt; vi får nu möjligheten att sälja deras högkvalitativa sortiment till våra befintliga kunder. Produkterna ligger i linje med det vi själva plockar fram så varumärket blir en bra addering för våra kunder. Att få in produkterna kommer vara till stor nytta för oss i vår geografiska expansion som är en viktig prioritering för oss just nu, säger Ola Johansson, grundare och vd för Venture Design.

Annons

Venture Design vill genomföra fler förvärv i framtiden för att stärka sin närvaro på marknaden och expandera snabbare. Genom förvärvet av Dangarden vill Venture Design stärka sin position som ledande möbelleverantör i Sverige.

Dangarden grundades i fjol och har fokus på trädgårdsmöbler. Det nya partnerskapet väntas skapa synergier som gynnar båda företagen och deras kunder.

– Det känns fantastiskt att komma in i ett större sammanhang för att kunna ta Dangarden dit vi vill på ett betydligt snabbare sätt än om vi hade gjort det själva. Att nå ut till Venture Designs kunder kommer påskynda vår tillväxt. Vi är imponerade över Venture Designs tillväxtresa; att växa så snabbt med god lönsamhet är givetvis nycklar som kommer vara betydande för Dangarden, säger Daniel Johansson, grundare och vd av Dangarden.

Under våren 2022 klev riskkapitalbolaget Eequity in med 100 miljoner kronor i Venture Design med målet att accelerera bolagets tillväxtresa med målet att bli en marknadsledare i Europa.

Ola Johansson och Gustaf Karlsson, grundare av Venture Design, prisades förra året som Årets företagare i Växjö kommun. Företaget utsågs också till årets gasellvinnare i Kronoberg 2021.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons