Annons
Växjö

Prisade Växjöfotografen utvald i unikt projekt

Växjö • Publicerad 8 juni 2023
Växjöfotografen Anna Nordström.
Växjöfotografen Anna Nordström.Foto: © Anna Nordström

Den 14 juni öppnar Sveriges första digitala kulturhus, Arena Stoff. Vad är då ett digitalt kulturhus? I ett pressmeddelande beskriver de det själva som:

”En ny virtuell, multidiciplinär mötesplats för konst och scenkonst. Besökarna kan virtuellt vandra omkring i huset och uppleva en mångfald av konstnärliga upplevelser i en uppsjö av discipliner”.

Annons

Med projektet så vill man svara på frågan vad som händer när konsten möter nätet och huruvida den lokala platsen då helt tappar sin betydelse.

Årets vardagsbild inrikes 2021, som togs under brinnande pandemi.
Årets vardagsbild inrikes 2021, som togs under brinnande pandemi.Foto: © Anna Nordström

En av dem som är med i projektet är Växjöfotografen Anna Nordström, som tidigare bland annat vunnit Årets bild 2022, i kategorin vardagsbild inrikes.

Hon ska delta i utställningen ”Konsten möter nätet”. Hennes bidrag handlar om rädslan för att åldras och hon ställer sig frågan om man någonsin kan förlika sig med kroppens förfall.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons