Annons
Växjö

Priserna på bostadsrätter i Kronoberg stiger näst mest i landet

Växjö • Publicerad 16 maj 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mattias Lundvall

Under de tre senaste månaderna har bostadsrättspriserna i Kronobergs län stigit med åtta procent, visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har analyserat. Det är den näst högsta ökningen i landet. Samtidigt har villapriserna ökat med två procent.

– Även om många fortsätter att prioritera den egna bostaden högt förväntar vi oss nu ett trendbrott där priserna, i takt med räntehöjningar, bromsar in på många platser under året. Villamarknaden är fortsatt stabil, men vi ser begynnande tecken på osäkerhet på bostadsrättsmarknaden, där försäljningarna tar längre tid än i början av året, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Annons

I Växjö har bostadsrättspriserna ökat med 9,6 procent men villapriserna minskat med 0,8 procent. På tolv månader har priserna gått upp för både bostadsrätter och villor, 7,0 procent respektive 4,8 procent.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons