Annons

Privatperson följde efter tjuvar i Växjö – två personer greps av polisen

Växjö • Publicerad 23 april 2024
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

På måndagseftermiddagen ringde en privatperson till polisen. Han sade att han hade sett en personbil med stöldgods vid Biltema. Privatpersonen följde personbilen till Jula.

– Den här privatpersonen har sett de här två männen först vid Biltema och han följde efter dem när de körde mot Jula. Där såg han hur männen sprang in i butiken och kom ut med en stulen elcykel. De lämnade därefter platsen i hög hastighet men kunde sedan stoppas av en polispatrull, säger jourhavande förundersökningsledare Sandra Schleier till Smålandsposten.

Två män i bilen, 41 och 35 år gamla, greps av polis. I deras bil hittades elcykeln, men även en stor mängd verktyg som man misstänker har stulits från butiker i Växjö. Männen anhölls misstänkta för stöld under måndagskvällen.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons