Annons
Växjö

Problem med trafikljus i korsning: ”Klart att det kan bli incidenter”

Släckta trafikljus har skapat irritation på Teleborg. Och enligt Växjö kommun kan det dröja innan ljusanläggningen fungerar igen i korsningen.
Växjö • Publicerad 15 april 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Patric Söderström

Trafikljusen i den vältrafikerade korsningen Teleborgsvägen–Furutåvägen på Teleborg i Växjö har varit ur funktion i flera veckor, vilket har fått flera läsare att höra av sig till Smålandsposten.

Enligt Staffan Åberg, som är gatuingenjör på Växjö kommun, rör det sig om ett större fel i anläggningen i korsningen som kommunens personal inte har kunnat reparera.

Annons

– Hela anläggningen har gått sönder och måste bytas ut. Det rör sig om trasiga styrdatorer, säger han.

Staffan Åberg berättar att kommunen på måndag ska ha ett möte med en entreprenör som ska kunna åtgärda anläggningen. Det finns dock ingen tidsplan för när trafikljusen kan börja fungera igen.

– Men vi jobbar ju så snabbt som vi kan med det här. När trafikljusen är ur funktion får trafikanter agera som i en vanlig korsning och följa vägmärkena. Då är det klart att det kan bli incidenter.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons