Annons
Växjö

Profilen återvänder till Växjö Lakers

Växjö • Publicerad 23 maj 2024
Mikael "Daggen" Eriksson återvänder till Växjö Lakers - men nu som utvecklingschef.
Mikael "Daggen" Eriksson återvänder till Växjö Lakers - men nu som utvecklingschef.Foto: JOHAN LÖF

Mikael ”Daggen” Eriksson återvänder till Växjö Lakers. Han lämnade Lakers som spelare 2013 och har sedan dess både dömt och kommenterat hockey. Nu blir han ny utvecklingschef i Lakers.

– Här får vi en kille med oöverträffad energi och glöd för hockeyn som sport. Det känns kul att kunna anställa en tidigare spelare som på endast två säsonger gjorde ett så stort avtryck med sin personlighet. Då han valde att bosätta sig i Växjö efter karriären får vi förutsätta att även Växjö gjorde visst avtryck hos honom, säger Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Annons

”Daggen” spelade två säsonger i Växjö Lakers, 2011-2012 och 2012-2013. Han avslutade sedan spelarkarriären 2022 efter ett år i franska Dijon och åtta säsonger i BIK Karlskoga.

– Det känns riktigt roligt att få komma tillbaka till Lakers igen. Att få representera denna klubb är en stor ära. När den här chansen kom upp så kändes det rätt direkt. Växjö har under längre tid gjort ett väldigt bra jobb på ungdom och juniorsidan och där är mina förhoppningar att vi ska fortsätta vara ledande i Hockeysverige, säger han.

Samtidigt lämnar Calle Steen Lakers ungdoms- och juniororganisation efter tolv år för en ny tjänst på seniorsidan där han ska arbeta med spelarutveckling, scouting och rekrytering.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons