Annons
Växjö

Profilen från Växjö gör nytt tv-program

Växjö • Publicerad 2 maj 2023
Niklas Källner.
Niklas Källner.Foto: Jakob Dahlstrom

Journalisten Niklas Källner från Växjö var i fjol programledare för det nya TV4-programmet Fuskarna där han granskade allt från hundsmuggling till skönhetsfusk och romansbedragare.

Nu står det klart att han ska göra ett nytt program för TV4. Det är dokumentärserien Niklas och verkligheten där han möter allt från klimataktivister till drogturister och våldsentusiaster i hopp om att få bättre kunskap om några av svenskarnas mest kontroversiella subkulturer.

Annons

– Den här programserien har jag velat göra länge. Jag är nyfiken på att förstå varför folk gör som de gör och vad det är som driver dem. Även om programmen skildrar fenomen som för mig är främmande vill jag alltid förstå hur människor tänker kring deras livsval, säger Niklas Källner.

Dokumentärserien sänds i tre fristående delar där Niklas följer med på klimataktioner, går på underjordiska fightinggalor, träffar huliganer och besöker retreats där deltagarna tar psykedeliska svampar och dricker Ayahuasca.

– Niklas har gjort något så ovanligt som att inte döma folk på förhand och just den uppriktiga nyfikenheten är vad som gör den här serien oerhört fascinerande och spännande. Vi har så lätt för att döma människor som inte följer normen. Niklas gör ett fantastiskt jobb i att öppna upp rum och världar som de flesta tittare aldrig har sett, säger Johan Janrell-Aspnäs, exekutiv producent på TV4.

Niklas och verkligheten har premiär den 2 maj på TV4 Play och TV4.

Fakta

Avsnitten av Niklas och verkligheten

Klimataktivist och ligist

Klimataktivister har genom civil olydnad fått stor uppmärksamhet de senaste åren. Här möter Niklas Källner människorna bakom aktionerna, personer som är villiga att riskera familj, vänner och arbete för att försöka rädda världen.

Den nya drogturismen

Niklas Källner möter svenskar som vänder sig till psykedeliska droger för andlig vägledning. I Holland träffar han en entreprenör som tar magic mushrooms och i Peru besöker han en retreat som specialiserar sig på den tusenåriga drogen ayahuasca.

Våld som hobby

I hemliga rum bortom samhällets insyn utkämpas blodiga slagsmål amatörer emellan. Niklas träffar knogboxare och huliganer som använder våld som en livsventil. Varför söker de sig till just våldet och vad får de ut av det?

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons