Annons
Växjö

Profilen tillverkar öl i samarbete med dansk musiker

Växjö • Publicerad 13 november 2021
Robert Andersson är bland annat en av arrangörerna bakom Växjö Ölfestival och festivalen Hygge i Parken.
Robert Andersson är bland annat en av arrangörerna bakom Växjö Ölfestival och festivalen Hygge i Parken.Foto: Johan Hultgren

I november släpper Brygghus 19 ett nytt kändisöl. Det är danska musikern Jesper Binzer i D-A-D, som är kändisen bakom ölet. Med på ett hörn är Växjös ölprofil Robert Andersson och även musikern Jesper Lindgren.

– Jag frågade Jesper Lindgren som gjort ett musikprojekt med Binzer om vi skulle göra ett öl tillsammans med honom. En timme senare svarade Binzer att han ville vara med. Jag har ju lyssnat på D-A-D sedan tidig tonår, så det känns både fantastiskt roligt och overkligt att få skapa ett öl tillsammans med en av sina stora idoler, säger Robert Andersson, till Beernews.

Ölets namn kommer från Jesper Binzers senaste soloskiva och heter Save Your Soul IPA. Den första batchen är på 4000 liter och om försäljningen funkar kan det bli mer. Ölet släpptes i sortimentet hos Systembolaget den 1 november. Därutöver dyker det även upp på ett tiotal krogar.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons