Annons
Växjö

Profilerna kan vinna fina priser

Växjö • Publicerad 28 september 2022
Gry Forsell, Jenny Berntson Djurvall och Mats Ottosson, Emil Persson.
Gry Forsell, Jenny Berntson Djurvall och Mats Ottosson, Emil Persson.Foto: Montage: Bauer Media/Helena Söderlundh, Sveriges Radio/Privat

Den 20 oktober arrangeras galan Guldörat som prisar program och profiler i radio och podcast.

Emil Persson från Väckelsång, som inledde sin karriär på Smålandspostens ungredaktion, kan vinna pris i kategorierna Årets programledare podd och Årets intervju - podd. Han har i flera år programlett Fördomspodden där svenska kändisar får bemöta Emil Perssons många fördomar om dem. Han kan bli årets programledare och även prisas för sin intervju med Daniel Nannskog.

Annons

P1 Naturmorgons satsning ”Fågelsångsnatten” kan prisas som Årets liveradio. Programmets sänds från flera platser i sverige men navet är en utestudio i Osaby i Växjö kommun.

En annan som är nominerad till Guldörat är Gry Forssell. Hon är född i Växjö och inledde sin tv-karriär i Växjö. Gry Forssell är nominerad i kategorin Årets programledare radio. Det är också hon som leder galan på Vasateatern i Stockholm den 20 oktober.

– Det är en ära att få leda Guldörat som ju är radio- och ljudbranschens enda gala och den mest ärorika utmärkelsen man kan få. Jag ser mycket fram emot att få vara en del av en kväll som kommer bli ett minne för livet för så många, säger Gry Forssell.

Under galan ska 16 priser delas ut. I kategorierna Årets podd, Årets programledare podd och Årets programledare radio kan allmänheten vara med och rösta. Röstningen finns här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons