Annons
Växjö

Programledaren stoppas från Musikhjälpen: ”Otroligt sårad och besviken”

Växjö • Publicerad 27 oktober 2023
Filip Dikmen var tillsammans med Madeleine Eliza gäst i Musikhjälpen 2022. Han skulle ha programlett programmet 2023 men stoppas nu.
Filip Dikmen var tillsammans med Madeleine Eliza gäst i Musikhjälpen 2022. Han skulle ha programlett programmet 2023 men stoppas nu.Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Musikhjälpen sänds från Stortorget i Växjö den 11-17 december och årets tema är ”Ingen ska behöva dö av hunger”.

Vilka tre programledare som ska vistas i glasburen under de 144 direktsända timmarna har inte presenterats men nu rapporterar Dagens Nyheter, DN, att komikern Filip Dikmen skulle ha varit en av dem. Men efter att ha postat videos i sociala medier där han diskuterar konflikten mellan Israel och Palestina har han enligt honom själv i förtid stängts av.

Annons

– Baserat på vad jag fått höra från mina uppdragsgivare så anser de inte att jag har varit partisk eller problematisk. Det verkar snarare handla om att jag sagt för mycket. Just nu är jag otroligt sårad och besviken. Men jag tycker fortfarande att ”Musikhjälpen” är ett jättefint program, säger Filip Dikmen till DN.

I mitten av november ska programledarna för Musikhjälpen 2023 offentliggöras. Anna-Karin Larsson, ansvarig utgivare för Musikhjälpen, skriver till DN att Filip Dikmen var tilltänkt som programledare men att de inte kan kommentera varför de valde att avsluta uppdraget i förtid på grund av det avtal som finns. Hon skriver också att de inte delar bilden som beskrivs i media.

Här saknas innehåll

Musikhjälpen 2022.
Musikhjälpen 2022.Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons