Annons
Växjö

Projektet i länet prisas: ”Ett imponerande arbete som gör stor skillnad”

Växjö • Publicerad 10 februari 2023
Erika Lagergren, länsgemensam processledare för Barnens bästa gäller! i Kronoberg
Erika Lagergren, länsgemensam processledare för Barnens bästa gäller! i KronobergFoto: Pressbild

I veckan delades priset Cambio Awards ut av Cambio, som är en av Nordens ledande leverantörer inom e-hälsa och erbjuder innovativa digitala lösningar för regioner, kommuner och privata vårdgivare. Genom priset lyfts framgångsrika exempel där digitalisering och nya arbetssätt förbättrar vård och omsorg fram.

Årets vinnare är den länsgemensamma processen, Barnens bästa gäller! i Kronoberg. Link-lösningen inom Kronobarnsmodellen vann över fem andra projekt från runt om i landet.

Annons

– Jag är superstolt över att vi, med gemensamma krafter, lyckats ta steg på vägen till digital samverkan mellan olika huvudmän. Steg som dessutom uppmärksammas som framsteg nationellt och som innebär att många ser oss som ett gott exempel, säger Erika Lagergren, länsgemensam processledare för Barnens bästa gäller! i Kronoberg.

Fakta

Motiveringen från Cambio

”Genom Digitala barnets plan har Region Kronoberg gjort det möjligt för kommunal skola i regionen att genom legitimerad elevhälsopersonal ha kontakt med hälso- och sjukvården via säker Messenger-funktion och delta i säkra digitala möten.

Region Kronoberg har tagit fram en process som på ett mycket bra sätt stödjer samordningen runt barnet och dess behov. De är även först i Sverige med att ha en gemensam lösning för samtliga kommuner i länet oavsett befintliga interna system genom journalsystemet Cambio Cosmic Link. Det har varit många delaktiga parter som gemensamt har gått på ny, otrampad mark och som tillsammans har tagit detta steg för barnens bästa.

Ett imponerande arbete som gör stor skillnad. Vi har därmed utsett Region Kronoberg och Digitala barnets plan till vinnare av Cambio Awards 2023!”

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons