Annons
Växjö

Projektledare misstänks ha låtit börsbolaget betala privat renovering

Växjö • Publicerad 1 juni 2023
Balco Växjö.
Balco Växjö.Foto: Calle Rydqvist

Det börsnoterade Växjöföretaget Balco misstänker att en en projektledare låtit företaget betala arbete på hans privata sommarstuga. Projektledaren anklagas för att ha använt montörer/byggarbetare under 2021 och 2022 för arbete på sommarstugan, men där Balco fått betala räkningarna, skriver Smålandsposten.

Det ska röra sig om en kostnad på omkring en kvarts miljon kronor. Dessutom anklagas projektledaren för felaktigt begärda och utbetalda traktamenten samt milersättning på närmare 80 000 kronor. Det finns också ett utlägg på 16 000 kronor som Balcos anses är av privat karaktär.

Annons

Enligt polisanmälan som gäller trolöshet mot huvudman rör det sig totalt om omkring 350 000 kronor, skriver Smålandsposten.

I ett mejl till projektledarens ombud har Balcos personalchef också påstått att mannen orsakat företaget skada på över tio miljoner kronor. Men nu säger personalchefen att summorna är av en annan diskussion och inte längre relevanta.

I somras skrevs en överenskommelse mellan Balco och projektledaren om att han säger upp sin anställning på egen begäran. Men även där har det varit olika turer. Projektledare stämde Balco på 220 000 kronor men nu har parterna träffat en förlikning och projektledaren återkallat sin talan. Läs mer här.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons