Annons
Växjö

Protester mot avverkning i Fyllerydsskogen

Växjö • Publicerad 15 augusti 2023
Protester mot avverkning i Fyllerydsskogen.
Protester mot avverkning i Fyllerydsskogen.Foto: Lars-Göran Rydqvist

I veckan inledde Växjö kommun en avverkning av delar av Fyllerydsskogen för att möjliggöra ombyggnationen av trafikplats Fagrabäck. Under tisdagsmorgonen valde flera personer att blockera skogsmaskinerna på plats för att stoppa avverkningen.

I en skrivelse till Växjö kommun uppmanar representanter från Naturskyddsföreningen i Växjö, Rebellmammorna Växjö, Växjö Forum, Fridays for Future Växjö och Omställning Växjö att kommunen ska stoppa avverkningen för tillfället då Trafikverket inte ska ha upphandlat arbetet än. Protesterna sker för att skogen inte ska skövlas i onödan och även ge möjlighet för att politikerna i Växjö och Trafikverket att tänka om kring trafikplats Fagrabäck.

Annons

”Både kommunen, Trafikverket och regeringen bör utnyttja betänketiden och ompröva beslutet att bygga den nya trafikplatsen. Häromåret gjorde Wales precis det vad gäller alla motorvägsbyggen: Alla planer pausades och ska bedömas på nytt, nu med ‘klimatglasögonen’ på. Växjö, som kallas för Europas grönaste stad, kan ta initiativet till att Sverige ska göra likadant” står det i skrivelsen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons