Annons
Växjö

Psykiatriambulans testas i Kronoberg

Växjö • Publicerad 6 oktober 2022
David Aldén från ambulansen och Ingrid Svensson, psykiatrisjuksköterska.
David Aldén från ambulansen och Ingrid Svensson, psykiatrisjuksköterska.Foto: Region Kronoberg

Som en del av ett nationellt projekt som ska förbättra det första omhändertagandet av patienter som lider av psykisk ohälsa. Nu ska en psykiatriambulans testas i Kronoberg. I veckan började ambulansen med en ambulanssjuksköterska och en psykiatriresurs åka på visas larm i länet.

Tanken är att projektet ska ge positiva effekter för patienter och öka samverkan mellan ambulanssjukvården och akutpsykiatriska enheten. Sedan tidigare finns psykiatriambulanser i storstäderna, och nu utreder Region Kronoberg hur detta ska kunna införas även i en mindre region.

– Man vill breddinföra det här i hela landet. Nu tittar vi på hur resurserna och behoven ser ut, och hur det skulle kunna lösas på bästa sätt för Region Kronobergs invånare, säger David Aldén från ambulansverksamheten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons