Annons

Räddningstjänsten fick ta loss miljöaktivist – hade låst fast sig i skogsmaskin

Växjö • Publicerad 18 augusti 2023 • Uppdaterad 23 oktober 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Lena Ehring

Protesterna mot Växjö kommuns skogsavverkning i Fyllerydsskogen fortsätter. Även tidigt på fredagsmorgonen fick polisen rycka ut till skogen efter att flera personer som är kritiska mot avverkningen befunnit sig på platsen.

Kommunen ska avverka ett parti av Fyllerydsskogen för att ge plats åt nya trafikplats Fagrabäck, som ska börja byggas av Trafikverket efter årsskiftet.

Annons

– Det är åtminstone tre personer som har avlägsnats eller avvisats från platsen. En kvinna hade bundit fast sig i en skogsmaskin och på så sätt hindrat arbetet, säger Katarina Rusin vid polisens ledningscentral.

Enligt Katarina Rusin fick polisen kalla på hjälp från Värends räddningstjänst för att få loss kvinnan från maskinen.

Kvinnan är nu misstänkt för brottet egenmäktigt förfarande.

Enligt en insatsledare vid Värends Räddningstjänst hade kvinnan på något sätt låst fast sig i maskinen och brandmännen fick använda sina specialverktyg för att få loss henne.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons