Annons
Växjö

Radioprofilen tvingas bort: ”Jag hade gärna fortsatt ett tag till”

Växjö • Publicerad 7 januari 2024
Lisa Syrén.
Lisa Syrén.Foto: Mattias Mattisson

I 38 år har Lisa Syrén arbetar på Sveriges Radio och lett program som ”Karlavagnen”, ”Ring så spelar vi” och ”Lördag med Lisa”. Men på nyårsafton gjorde hon sin sista sändning och tvingas sedan bort från Sveriges Radio.

”Att Lisa slutar vid denna tidpunkt, vid 68 års ålder är inget hon valde själv utan en konsekvens av att Sveriges Radio måste spara pengar. Omkring en kvarts miljard ska sparas in i detta stora stålbad de närmaste åren. Vare sig P4 Plus eller Lisa önskar detta, men det är dessvärre en hård verklighet”, skriver Sveriges Radio på sin hemsida.

Annons

Till Aftonbladet säger Lisa Syrén att hon fick beskedet för bara några veckor sedan men att hon inte lämnar arbetsgivare med en dålig smak i munnen.

– Jag kan inte säga att jag är speciellt förvånad eftersom Sveriges Radio går igenom ett stålbad. Jag hade gärna fortsatt ett tag till, men nu är det så här. Jag väljer att se det som att jag nu får hjälp att ta det här beslutet. Annars hade det varit härligt att få 40 år på radion och då hade jag fyllt 70 år. Det var min plan, men nu är det så här och då får jag acceptera det, säger hon.

Lisa Syrén var med och startade ”Karlavagnen” 1993 och ledde programmet i 16 år. Hon har också lett ”Ring så spelar vi” i 21 år.

Läs ett långt reportage med Lisa Syrén från 2019 här.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons