Annons

Rånare döms till fängelse – slog till mot äldre man i centrum

En polispatrull fångade trion några minuter efter personrånet i Växjö centrum.
Nu döms de två männen till fängelse, medan en ung kvinna som stod åtalad för att ha hjälpt till vid rånet frias.
Växjö • Publicerad 16 oktober 2022

Här saknas innehåll

Två män, 24 och 27 år, genomförde ett personrån under Karl-Oskardagarna i Växjö centrum i augusti. De båda männen angrep en äldre man som befann sig i närheten av Teatertorget och slet åt sig hans ryggsäck. När offret försökte ta tillbaka sin egendom blev han nedslagen och de båda rånarna försvann i en bil från platsen.

Men bara några minuter senare kunde en polispatrull – som fått information om flyktbilens registreringsnummer från personer som blev vittnen till händelsen – stoppa männens bil när den befann sig vid domkyrkan och i fordonet hittades delar av stöldgodset.

Annons

Vid rättegången i Växjö tingsrätt tog 24-åringen på sig skulden för rånet. Han berättade att han tog den äldre mannens ryggsäck eftersom denne ”sålde knark till barn”.

Enligt domstolen är det bevisat att de båda männen utförde personrånet i samförstånd. 24-åringen döms till ett år och fyra månaders fängelse och 27-åringen får ett års fängelse.

En 18-årig kvinna som ägde flyktbilen och som befann sig i fordonet tillsammans med männen vid polisstoppet, frias nu från åtalet om medhjälp till rån. Enligt domstolen finns det inga bevis för att hon på något sätt har främjat rånet.

Polisarm.
Polisarm.Foto: KRISTER ANDERSSON
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons