Annons
Växjö

Raplåt misstänks ha koppling till mordet på Araby

Växjö • Publicerad 16 november 2021
En 28-årig mannen sköts kallblodigt ihjäl med fem skott på Bokelundsvägen på Araby den 11 september i år. Mordet beskrivs som ren avrättning.

Smålandsposten rapporterar att en raplåt misstänks finnas med i bakgrunden till mordet i Växjö. Vilket är ett av polisens centrala spår i den pågående utredningen.

I olika scener i musikvideon som polisen nu fingranskar flimrar tjocka sedelbuntar, exklusiva bilar, tjocka guldkedjor och automatvapen förbi samtidigt som artisten blossar på en joint. Här finns också scener med misshandel, skottlossning och ett mord på en ung man som kallblodigt skjuts ner av en man på elscooter.

Annons

Precis som i raplåten misstänks mördarna i Växjö ha lämnat brottsplatsen på en elscooter efter att ha skjutit 28-åringen med fem skott den 11 september på Bokelundsvägen i Växjö i år.

En av männen som nu sitter häktad knyts till raplåten. Musikvideon har fått stor spridning på nätet med en kvarts miljon visningar på Youtube och tusentals likes. Låten har också spelats närmare 700 000 gånger på Spotify.

Sammanlagt sitter sex unga män mellan 17 och 19 år häktade i mordutredningen.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons