Annons
Växjö

Rasmus Paludan demonstrerade i Växjö

Växjö • Publicerad 7 augusti 2022
Foto: Carl Carlert

Under söndagen demonstrerade den högerextrema politikern Rasmus Paludan på Stortorget i Växjö. Under eftermiddagen började polisen spärra av området och styrkor från flera regioner var på plats. Även dialogpolis gick runt på torget för att svara på frågor från allmänheten.

När Paludan kom omkring 16.30 var det lugnt på platsen. Efter ett tag började publiken, ett hundratal personer, droppa av eller prata med varandra istället för att lyssna till det tal Paludan höll. I övrigt var det få störningsmoment. Några började ropade när Paludan eldade koranen men tystnade ganska snabbt. Vid 19-tiden tog tillståndet för demonstrationen slut.

Annons

Polisen sammanfattar demonstrationen som lugn.

– Vi kan konstatera att den allmänna sammankomsten har kunnat genomföras utan några ordningsstörningar. Det är det vårt jobb går ut på, säger polisens presstalesman Filip Annas.

Smålandsposten var på plats och rapporterade från demonstrationen. Läs mer om den här.

Här saknas innehåll

Elisabeth AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons