Annons
Växjö

Rattfull får 14 000 kronor i böter

Växjö • Publicerad 21 maj 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: KRISTER ANDERSSON

Mannen i 40-årsåldern var narkotikapåverkad när han körde bil på Tingsrydsvägen i Växjö och han åtalades för narkotikabrott samt rattfylleri.

Mannen har erkänt gärningarna och nu, fem veckor efter förbrytelsen, har han dömts av Växjö tingsrätt genom så kallad snabbare lagföring.

Snabbare lagföring avser brott som polisen kan utreda på plats och den misstänkta får således en preliminär tid för rättegång direkt. Arbetsmetoden inleddes på försök i Växjö tingsrätt 2021 och är ett samarbete mellan polisen, åklagarna och domstolarna, Rättsmedicinalverket och Kriminalvården med målet att minska tiden från brott till dom.

Mannens straff blir dagsböter, i hans fall 13 800 kronor. Han är också skyldig att betala en avgift på 800 kronor enligt lagen om brottsofferfond.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons