Annons

Rattfull krockade med en stolpe – hovrätten ändrar domen

Växjö • Publicerad 21 maj 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: MAXIM THORE

I början av mars i år dömdes en man född 1997, bosatt på en ort i Växjö kommun, för grovt rattfylleri. Under nationaldagen förra året ska mannen ha kört bil i Vårgårda efter att ha druckit alkohol.

Han hade 0,82 promille i blodet och krockade med en stolpe. Tingsrätten dömde mannen till en månads fängelse och mannen överklagade domen. Han ville att hovrätten skulle fria honom eller döma honom till frivårdande påföljd. Nu ändrar hovrätten påföljden till skyddstillsyn med samhällstjänst i 40 timmar.

”Med hänsyn till att det varit fråga om en relativt låg alkoholhalt, att trafikolyckan inte varit av särskilt allvarligt slag samt då det saknas utredning om körningen i övrigt finns det utrymme att i det här fallet bestämma en icke frihetsberövande påföljd”, skriver hovrätten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons