Annons
Växjö

Rebellmammor manifesterar i Växjö

Växjö • Publicerad 14 oktober 2022
Speakers corner i Växjö.
Speakers corner i Växjö.Foto: Oscar Appelgren

I samband med riksdagens öppnande samlades mammor från hela Sverige i Stockholm för att förmedla sin förtvivlan över att politikerna inte agerar på klimatkrisen. Den 15 oktober genomförs en klimataktion vid Speaker corner i Växjö.

En av mammorna som deltog i den nationella manifestationen i Stockholm under riksdagens öppnande var Lynn Nilsson från Braås.

Annons

– När våra folkvalda politiker inte klarar av att agera handlingskraftigt och ansvarsfullt ens när FN:s generalsekreterare António Guterres för flera månader sen i ett tal under klimatkonferensen Petersberg Climate Dialogue sa att ”mänskligheten står inför ett val – kollektiv handling eller kollektivt självmord.", då måste vi, vanliga människor säga ifrån! Klart och tydligt. Vår tid är nu. Att agera, säger Lynn Nilsson i ett pressmeddelande.

Rebellmammorna är en del av Extinction Rebellion som är en internationell klimatrörelse som använder fredlig civil olydnad för att uppmärksamma och kräva omställning och systemförändring.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons