Annons
Växjö

Region Kronoberg fördubblar produktionen av el

Kronoberg • Publicerad 11 december 2022
Foto: Per Jodenius

Med hjälp av solceller på sina fastigheter producerar Region Kronoberg el till motsvarande 70 villor per år. Nu ska regionen öka produktionen med solceller på fler ställen runt om i länet och när allt är klart beräknas den installerade effekten ha ökat från 431 kW till 985 kW.

– Ett av delmålen i vårt hållbarhetsprogram är dels att förbrukningen av värme och el ska minska i våra fastigheter men också att andelen egenproducerad energi av den totala energiförbrukningen ska öka. I och med detta mål sätter vi upp nya solceller varje år, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Annons

Region Kronobergs fastighetsavdelning har hittills installerat solceller på Ljungby lasarett, på specialistpsykiatrin och habiliteringen på Sigfridsområdet, på tandvården Linné på Teleborg och på vårdcentralen i Lessebo.

Det kommer också installeras solceller på Tingsryds vårdcentral, på tillbyggnaden av hjälpmedelscentralen på Sigfridsområdet samt på den nya bussdepån på Norrängen i Växjö. Där kommer elproduktionen användas för att ladda bussarna eftersom Växjös stadstrafik blir eldriven.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons