Annons
Växjö

Region Kronoberg gick 143 miljoner back

Växjö • Publicerad 20 januari 2024
Regiondirektören Martin Myrskog.
Regiondirektören Martin Myrskog.Foto: David Johansson

Region Kronoberg har redovisat ett preliminärt underskott för förra året på 146 miljoner kronor. Det är 63 miljoner kronor mer back än vad regionen hade räknat med.

Enligt Region Kronoberg påverkade den höga inflationen verksamheterna och pensionsavsättningarna samtidigt som det blev färre statsbidrag än under pandemin.

Annons

Den stora anledningen till att Region Kronoberg gick back var att planerna på att bygga ett nytt sjukhus i Räppe skrotades, vilket medförde en kostnad på 165 miljoner kronor som inte var budgeterat.

– Den ekonomiska situationen har påverkat oss alltmer under året som gått och Region Kronoberg står, med anledning av hög inflation och lågkonjunktur, inför ett par tuffa år rent ekonomiskt. I stort sett alla regioner i Sverige gör stora underskott. Så även vi, även om vi har ett förhållandevis gynnsamt läge när vi jämför oss med andra regioner. Det ekonomiska läget, parallellt med arbetet för omställning, kommer att prägla även de kommande åren, säger regiondirektör Martin Myrskog.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons