Annons
Växjö

Region Kronoberg kan prisas

Växjö • Publicerad 2 januari 2024
Region Kronoberg.
Region Kronoberg.Foto: Elvedin Basic

Region Kronoberg kan vinna utmärkelsen Årets kompetensutveckling för satsningar i välfärden. Av de 22 satsningar som nominerats har Region Kronoberg tre.

– Årets nomineringar visar vilka otroliga insatser som genomförs av arbetsgivare runt om i hela landet, både för att öka kompetensen hos sina medarbetare och för att stärka välfärden i stort. Region Kronoberg är ett av flera fina exempel. Med den här utmärkelsen vill vi inspirera ännu fler arbetsgivare inom välfärden att satsa på kompetensutveckling, säger Eva Wikström, vd på Omställningsfonden.

Annons

Region Kronoberg har nominerats för en satsning på utbildning i svenska för att få svensk legitimation som röntgensjuksköterska, en satsning på psykoterapeutisk grundutbildning med inriktning på kognitiv beteendeterapi för behandlare inom psykatrin samt en utbildning av fysioterapeuter i injektionsbehandling inom primärvården.

Syftet med utmärkelsen som Omställningsfonden står bakom är att inspirera välfärdens arbetsgivare till ett strategiskt och långsiktigt arbete med kompetensutveckling.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons