Annons
Växjö

Region Kronoberg lämnar stabsläget på sjukhusen

Växjö/Ljungby • Publicerad 20 december 2023
Trycket på vård har minskat den senaste veckan på Växjö lasarett som samtidigt kunnat stabilisera vårdplatsläget.
Trycket på vård har minskat den senaste veckan på Växjö lasarett som samtidigt kunnat stabilisera vårdplatsläget.Foto: Elvedin Basic

Det är ett lägre tryck på sjukvården i Region Kronoberg. Särskilt på sjukhusen. Med anledning av det har Region Kronoberg valt att lämna stabsläget på onsdagen.

Det innebär också att de planerade operationerna kommer fortsätta som vanligt igen.

Annons

Sjukhusen återgår därmed till som det var innan, men sjukhusledningen kommer att följa verksamheten under under jul- och nyårshelgerna för att säkerställa vården.

För sju dagar sedan gick Region Kronoberg upp i stabsläge för att det var ett ansträngt vårdplatsläge på sjukhusen. Trycket var högt på akutmottagningarna, det var brist på personal och det ledde till att det var färre antalet öppna vårdplatser.

Stabsläge är det lägsta beredskapsläget av tre och innebär att nyckelbefattningar inom den särskilda krisledningen följer utvecklingen, samlar in information och är beredda att vidta nödvändiga åtgärder.

Här saknas innehåll

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons