Annons
Växjö

Region Kronoberg skjuter till 5,8 miljoner kronor till nya utvecklingsprojekt

Region Kronoberg ska stödja sex projekt i länet. Samtliga projekt går ut på att utveckla Kronoberg.
Kronoberg • Publicerad 10 maj 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: NILS JAKOBSSON

Det är regionala utvecklingsnämnden som har beslutat att de ska medfinansiera sex olika utvecklingsprojekt i länet.

– Ökade investeringar i forskning och utveckling är ett måste för att jobba med återtillväxt efter covid-19 pandemin. Små och medelstora företag är viktiga i den här processen. Om de saknar de ekonomiska resurser eller kontakter som de stora bolagen har ska vi hjälpa till. Därför är det viktigt att vi är med i medfinansieringen för att hjälpa regionens näringsliv, säger Thomas Ragnarsson (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden i ett pressmeddelande.

Annons

Projekten handlar om allt från lövträ till digital kompetens och energisystem.

Störst ekonomiska medel får projektet om digital kompetens och spetskompetens i Kronoberg. Projektet pågår fram till 2023 och får 1 832 763 kronor. Här ska Linnéuniversitetet utreda hur både små och stora företag i länet bäst kan stärka upp sin digitala kompetens eftersom många små och medelstora företag behöver öka sin digitalisering och teknikgrad för att kunna satsa på tillväxt.

Minst medel får projektet som vill få små och medelstora företag i Kronoberg att använda mindre fossila bränslen. Det är Energikontor sydost som vill fokusera på företagens energisystem, för att utveckla deras konkurrenskraft.

Här saknas innehåll

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons