Annons
Växjö

Region Kronoberg stöttar ukrainsk kulturarbetare

Växjö • Publicerad 3 maj 2022
.
.Foto: JESPER ZERMAN

Region Kronoberg erbjuder en ukrainsk konstnär möjlighet att komma till länet i ett residens vilket innebär att konstnären erbjuds en säker plats för att bo och verka i regionen under sex månader med start i slutet av sommaren.

– Vi vill erbjuda en konstnär en trygg och säker plats att verka utifrån under kriget. Arbetet är i full gång för att vi tillsammans ska kunna stå upp och hjälpa konstnärer som befinner sig i akut kris. Den hotade situation för konstnärlig frihet har gjort att det finns en stor uppslutning både regionalt och nationellt bland kulturaktörer för att ta emot konstnärer i residens, säger Claudia Crowley Sörensson (M), kulturnämndens ordförande.

Annons

Under förra veckan beviljade Region Kronobergs kulturnämnd projektet Emergency Residency Kronoberg 220 000 kronor. Det är ett initiativ som har tagits av Bild och Form Kronoberg och Italienska Palatset i Växjö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons