Annons
Växjö

Region Kronoberg tar över ansvaret när personal utsatts för hot och våld

Växjö • Publicerad 2 mars 2024
Region Kronoberg
Region KronobergFoto: Elvedin Basic

När anställda inom Region Kronoberg har utsatts för hot och våld har det varit personalens eget ansvar att anmäla. Men nu har politikerna i hälso- och sjukvårdsnämnden beslutat att det är Region Kronoberg som arbetsgivare som ska göra anmälningarna om hot och våld som sker mot personalen. Det var ett förslag från Vänsterpartiet men hela nämnden ska ha visat sitt stöd till förslaget.

– Det känns jättebra att äntligen få igenom den här förbättringen för regionens medarbetare. För oss i Vänsterpartiet är det självklart att den som utsätts ska få stöd och att ansvaret för att anmäla ska ligga hos regionen som arbetsgivare. Ingen som jobbar i vården ska vara rädd för att anmäla hot och våld, säger Christer Persson (V), ledamot i Hälso- och sjukvårdsnämnden för Vänsterpartiet i Region Kronoberg.

Annons

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons