Annons
Växjö

Regionala utvecklingsnämnden: Ny ordförande tar över direkt

Rene Jaramillo tar över ordförandeskapet i regionala utvecklingsnämnden med omedelbar verkan.
– Jag är glad, stolt och ödmjuk inför uppgiften, säger han.
Kronoberg • Publicerad 21 september 2022
Rene Jaramillo (M) har flera politiska uppdrag. Bland annat är han ordförande i Växjöbostäder AB och politisk sekreterare i Moderaterna Region Kronoberg.
Rene Jaramillo (M) har flera politiska uppdrag. Bland annat är han ordförande i Växjöbostäder AB och politisk sekreterare i Moderaterna Region Kronoberg.Foto: Jonas Ljungdahl

Moderaten Thomas Ragnarsson har tidigare varit ordförande i regionala utvecklingsnämnden. Efter valet står det klart att han blir riksdagsman och Rene Jaramillo (M) tar över ordförandeposten i den regionala utvecklingsnämnden direkt.

– Ja, jag tillträder direkt men kommer bara att sitta till årsskiftet. Sedan får vi se hur de olika nämnderna styrs. Det känns jättebra och jag är glad, stolt och ödmjuk inför uppgiften, säger Rene Jaramillo.

”Jag är glad, stolt och ödmjuk inför uppgiften.”
Rene Jaramillo (M).
Annons

Hur kommer man märka att just du är ordförande?

– Nämnden har gjort ett jättebra jobb. Min del i den nu är att fortsätta utveckla framåt med dialog och samarbete i alliansen, säger Rene Jaramillo.

Den regionala utvecklingsnämnden i Region Kronoberg arbetar för att stärka utveckling och tillväxt i vår region. Nämnden har 15 ledamöter och åtta ersättare.

Marie FranssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons