Annons
Växjö

Regiondirektören lämnar sin tjänst: ”Dags för en ny röst”

Växjö • Publicerad 9 november 2023
Martin Myrskog, regiondirektör i Kronoberg, lämnar sin tjänst.
Martin Myrskog, regiondirektör i Kronoberg, lämnar sin tjänst.Foto: Urban Nilsson

Ett antal högt uppsatta chefer har lämnat sina tjänster inom Region Kronoberg det senaste året. Nu står det klart att även Martin Myrskog lämnar tjänsten som regiondirektör som han har haft sedan 2015.

– Beslutet att lämna uppdraget som regiondirektör i Region Kronoberg har vuxit fram under det senaste året, och har fattats i dialog med regionstyrelsens ordförande, säger Martin Myrskog i ett pressmeddelande.

Annons

Han kom till dåvarande lanstinget Kronoberg 1996 och började som ekonom på Ljungby lasarett. Sedan dess har han haft ett antal chefsroller som ekonomichef, länssjukvårdschef, utvecklingschef samt hälso- och sjukvårdsdirektör. 2013 blev han lanstingsdirektör och när Region Kronoberg bildades två år senare blev han regiondirektör.

– Jag har haft den här posten länge, och har dessutom jobbat i organisationen i 26 år. Det är dags för en ny röst i omklädningsrummet, säger Martin Myrskog.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons