GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Regionen anmäler vårdskada på tandklinik

Kronoberg • Publicerad 21 september 2022
Genrebild.
Genrebild.

Region Kronoberg har anmält en vårdskada efter en händelsen på en av länets tandkliniker. Patientens tänder togs bort för att en helprotes skulle sättas in och behandlingen gjorde att käkbenet i underkäken blottades.

Men tandläkaren uppmärksammade inte att patienten använde ett läkemedel mot benskörhet. Vid tandoperationer måste särskilda rutiner följas om det är en patient som tar den typen av medicin, vilket tandläkaren missade.

Region Kronoberg gör nu en anmälan enligt Lex Maria.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.