Annons
Växjö

Regionen ansöker om dispens för dygnslånga pass

Växjö • Publicerad 28 maj 2024
Ambulans i Region Kronoberg.
Ambulans i Region Kronoberg.Foto: Stefan Ahlrik

Region Kronoberg ansöker om dispens hos arbetstidsnämnden för dygnstjänstgöring i ambulanssjukvården i sommar. EU:s nya arbetstidsregler infördes i höstas och innebär att man inte får jobba dygnslånga pass om man inte har dispens för det.

När akuten på Ljungby lasarett i sommar, mellan den 10 juni och den 18 augusti, endast kommer att vara öppen mellan klockan 07 och 18 på grund av svårigheter med bemanning behöver regionen förstärka sin ambulansverksamhet i de västra delarna av länet nattetid.

Annons

– Eftersom verksamheten gör bedömningen att de gjort allt de kan för att lösa situationen så är det självklart att vi går vidare med en ansökan. Nu hoppas vi att nämnden hanterar det skyndsamt och att vi har en dispens på plats innan sommaren, säger Henrietta Serrate (S), regionstyrelsens ordförande.

Det är en tillfällig lösning under sommaren.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons