Annons
Växjö

Regionen får 120 miljoner kronor extra

Växjö • Publicerad 5 mars 2024
Region Kronoberg kommer att lägga det extra tillskottet på vårdcentralerna.
Region Kronoberg kommer att lägga det extra tillskottet på vårdcentralerna.Foto: Elvedin Basic

Under måndagen meddelade regeringen att vården får sex miljarder extra i vårändringsbudgeten. Det innebär också att Region Kronoberg får 120 miljoner kronor.

De styrande partierna i regionen, Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna, kommer att lägga pengarna på vårdcentralerna. Pengarna ska gå till att säkra att patienterna enkelt kan nå sin vårdcentral och få en sammanhållen vårdkedja.

Annons

– Det är tacksamt att Region Kronoberg får ta del av de sex miljarder som regeringen nu fördelar i ett sektorsbidrag. Dessa nya medel kommer att användas inom primärvården för att skynda på omställningen, säger Anna Zelvin (KD), regionråd och regionstyrelsens vice ordförande.

Regionen ska nu genomföra dialogmöten med både de privata och regionens vårdcentraler för att se hur arbetet framåt kan genomföras på bästa vis.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons