Annons
Växjö

Regionen har lägst elanvändning i landet

Kronoberg • Publicerad 25 juni 2023
Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.
Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.Foto: Johanna Ursjö

Nya nyckeltal från Sveriges kommuner och regioner visar att region Kronoberg hade lägst elanvändning av alla regioner under 2022.

– Det är viktigt att vi som offentlig aktör går före och jobbar med dessa frågor. Vi har höga målsättningar med våra fastigheter vad gäller energi och hållbarhet, nu får vi ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Annons

Under flera års tid har regionen arbetat mot att använda mindre el. När elkrisen slog till så gick man ut med en extra kampanj för att medarbetare skulle använda mindre el.

– Det är glädjande att konstatera att detta minskade vår energianvändning, vilket både bidrar positivt till miljön och ekonomin, säger Lisa Bringhed, energi- och hållbarhetsingenjör på Region Kronoberg.

Totalt har man minskat elförbrukningen med 11 procent sedan 2018. Det motsvarar årsförbrukningen för ungefär 450 villor. I kronor så hade elen under 2022 varit 1,7 miljoner dyrare under 2022 om man hade använt lika mycket som man gjorde under 2018.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons