Annons
Växjö

Regionen har landets lägsta sjukfrånvaro

Växjö • Publicerad 28 mars 2024
Region Kronoberg.
Region Kronoberg.Foto: Elvedin Basic

Region Kronobergs sjukfrånvaro har minskat och regionen har lägst sjukfrånvaro av alla regioner i Sverige, enligt en ny sammanställning från SKR.

– Vi har målmedvetet lagt uppdrag med fokus att främja en god arbetsmiljö. Särskilt gott resultat med minskade sjukskrivningar ser vi att den numera obligatoriska introduktionsutbildningen för nyexaminerade sjuksköterskor har resulterat i. Andra uppskattade aktiviteter under 2023 var också de genomföra återhämtningsaktiviteterna i spåren av pandemin, säger Anna Zelvin (KD), ordförande i personalutskottet.

Annons

Sjukfrånvaron minskade från 6,2 procent 2022 till 5,4 procent i fjol. Region Kronoberg har en egen målsättning på fem procents sjukfrånvaro.

– Det är glädjande att sjukfrånvaron minskat trots att en del arbetsplatser har en tuff arbetssituation med hög belastning. Vi har en hög ambition med vårt systematiska arbetsmiljöarbete och har överlag ett välfungerande rehabiliteringsarbete vid sjukskrivningar, säger HR-direktören Magnus Johansson.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons