Annons
Växjö

Regionen lockar nyexade sjuksköterskor med tusenlappar

Växjö • Publicerad 25 januari 2024
Region Kronoberg arbetar med att utöka sin arbetsstyrka inom sina dygnet runt-verksamheter.
Region Kronoberg arbetar med att utöka sin arbetsstyrka inom sina dygnet runt-verksamheter.Foto: Elvedin Basic

Nu i januari tar sjuksköterskestudenter examen från sin utbildning. För att locka till sig de blivande sjuksköterskorna har Region Kronoberg därför valt att skicka ut ett brev med ett erbjudande om att börja jobba hos dem.

Det handlar om att om man som nyexaminerad sjuksköterska väljer att börja jobba i någon utav Region Kronobergs dygnet runt-verksamheter får man 5 000 kronor i signeringsbonus.

Annons

Erbjudandet gäller om man skriver anställningsavtal med Region Kronoberg senast den 1 mars 2024. De sjuksköterskor som tagit examen i januari ska påbörja sin tjänst senast den 1 maj. Tar man examen i juni ska tjänsten påbörjas senast den 15 juni.

Syftet med satsningen är framför allt att säkra sommarbemanningen inom dygnet runt-vården. Något som Region Kronoberg haft svårt med de senaste somrarna, vilket har gjort att den fastanställda personalen tvingats skjuta på sin semester.

Förutom ny personal väntar också förmåner för ordinarie personal som väljer att bryta sin semester. Personalen erbjuds ersättning om 2,4 X timlönen X antalet arbetade timmar om de väljer att bryta sin semester för att jobba vid behov.

Här saknas innehåll

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons