Annons
Växjö

Regionen satsar en halv miljon i arrangörsstöd till ideella föreningar

Växjö • Publicerad 10 november 2022
Arkivbild på Växjö city.
Arkivbild på Växjö city.Foto: Lena Gunnarsson

Region Kronoberg har beslutat att avsätta en halv miljon kronor i ett regionalt arrangörsstöd till ideella föreningar för att stimulera återstarten av kultur. Enligt Region Kronoberg riktar sig arrangörsstödet till ideella föreningar och bekostar arvodet för professionella kulturskapare inom kulturarrangemang öppna för allmänheten eller annan arrangörsutveckling.

– Kulturnämnden har tidigare beslutat om återstartsinsatser för kultur- och idrottsområdet likväl som för ungdomsorganisationer och professionella kulturskapare. Hittills har inga särskilda insatser gjorts för länets arrangörer, så därför testar vi nu att göra en pilotutlysning om ett regionalt arrangörsstöd, säger Claudia Crowley Sörensson (M), ordförande i kulturnämnden i Region Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons