Annons
Växjö

Regionen satsar en halv miljon kronor på kultur

Växjö • Publicerad 29 augusti 2023
Marcus Walldén (M), ordförande i kulturnämnden.
Marcus Walldén (M), ordförande i kulturnämnden.Foto: Elvedin Basic

Kultursektorn tog en hård smäll och lider fortfarande i svallvågorna av pandemin. För att hjälpa till på traven så har regionen nu avsatt 500 000 kronor i ett regionalt arrangörsstöd till ideella föreningar. Stödet är tillfälligt och pengarna kommer att betalas ut innan årsskiftet.

– Vi vet att kulturområdet drabbades hårt av pandemins restriktioner och återstarten kommer att pågå under en lång tid. Kulturnämnden har beslutat om många återstartsinsatser de senaste åren och nu fortsätter vi med att göra en särskild insats för länets arrangörer, säger Marcus Walldén (M), ordförande i Kulturnämnden.

Stödet är tänkt att gå till att bland annat betala gage till kulturskapare som deltar i evenemang öppna för allmänheten. Ansökningstiden för stödet är mellan 25 augusti och 25 september.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons