Regionen ser över ökade kostnader inför bygget av nya sjukhuset

Växjö • Publicerad 4 februari 2023
Foto: Arkitema + Link

Det ekonomiska läget har det senaste året förändrats på grund av bland annat kriget i Ukraina, energikrisen, räntehöjningar och inflation. Därför ger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M) regiondirektör Martin Myrskog i uppdrag att se över de framtida investeringarna samt ge förslag på åtgärder som kan minska den förväntade kostnadsökningen.

– Vi har förstås följt utvecklingen under året, och ser att vi behöver skaffa oss en helhetsbild av regionens totala investeringar och kostnader. Det handlar om att säkerställa att vi långsiktigt inte äventyrar vår verksamhet, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Region Kronoberg har flera stora investeringar på gång. Det handlar bland annat om det nya sjukhuset i Räppe och om- och tillbyggnader vid lasarettet i Ljungby.

– Vi behöver vända på alla stenar helt enkelt, såväl negativa som positiva konsekvenser som påverkar helheten – det vill säga alla de investeringar som finns i vår investeringsplan. Det kan handla om att senarelägga vissa delar, minska kostnader på material eller ytor – eller något helt annat som översynen får visa, säger regiondirektör Martin Myrskog.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.