Annons
Växjö

Regionen ska anordna stort möte om psykisk ohälsa bland barn och unga

Växjö • Publicerad 18 februari 2022
.
.Foto: LINA ALRIKSSON

I januari skrev flera elever på skolor i Växjö en debattartikel som publicerades på VXOnews. Artikeln handlade om psykisk ohälsa bland barn och ungdomar. Efter publiceringen har ett par partier svarat debattörerna och andra partier har önskat att komma i kontakt med eleverna. Nu har även Moderaterna svarat.

– Vi moderater i Region Kronoberg och Växjö kommun vill öka och förbättra samarbetet för att jobba mot ungdomars psykiska ohälsa. Därför har jag givit uppdraget att Region Kronoberg ska anordna ett stort möte med olika aktörer som jobbar med frågan för att tillsammans hitta lösningarna som kan hjälpa oss att nå målet, att tillsammans knäcka den psykiska ohälsan, säger Mikael Johansson (M), Regionstyrelsens ordförande.

Annons

Gymnasieeleverna som skrivit debattartikeln är inbjudna att medverka på stormötet.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons