Annons
Växjö

Regionen ska förbättra flödet på akuten – med fler chefer och bättre kommunikation

Växjö • Publicerad 1 februari 2023
Akutmottagningen i Växjö.
Akutmottagningen i Växjö.Foto: Hilda Frankki

Under en tid har akuten på Centrallasarettet Växjö varit hårt belastad och Region Kronoberg har fått hård kritik. Nu genomförs en rad åtgärder för att få till ett bättre patientflöde till, inom och från akuten.

–Akuten är en del i ett större sammanhang. Hur det fungerar i andra delar av vården påverkar både in- och utflödet till akuten. Därför genomför vi insatser både på akuten, inom sjukhusen, och i samverkan med primärvård och länets kommuner, säger Florence Eddyson Hägg, sjukhuschef.

Annons

Det handlar bland annat om att en receptionsfunktion som bemannas av undersköterska dygnet runt har införts och att undersköterskor ska kompetensutvecklat så att de kan utföra fler arbetsuppgifter, som till exempel gipsning.

Dessutom har Region Kronoberg gjort en genomlysning av arbetsmiljön. Det har lett till att de har stärkt upp med fler chefer och insatser ska göra att schemaläggningen blir ”mer hälsosam”.

Dessutom pågår ett arbete för att förbättra kommunikationen och koordineringen mellan akuten, vårdavdelningar och röntgen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons