GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Regionen ska förbättra väntetiderna i specialistsjukvården

Växjö • Publicerad tisdag 16:23
Genrebild.
Genrebild.Foto: EMIL LANGVAD

Region Kronoberg genomför flera insatser för att minska väntetiderna för ett första besök till specialistmottagning och för behandling och operation.

– Vi är glada att i stort kunna erbjuda en god tillgänglighet för kronobergarna, men som en följd av pandemin har väntetiderna ökat inom vissa verksamheter och det vill vi rätta till, säger Roland Gustbée (M), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Bland annat ses flöden inom och mellan verksamheter och sjukhus över och förbättras och bemanningsscheman ska matchas bättre med produktionen. Det blir även extramottagningar i vissa verksamheter och insatser för att erbjuda kronobergare vård i annan region.

– Det handlar framförallt om insatser inom kirurgi, ortopedi, öron-, näsa-, hals, ögon, kvinnoklinik, klinisk fysiologi, bild och funktionsmedicin, anestesi samt vuxenpsykiatri. Men tillgängligheten är en viktig fråga som vi jobbar aktivt med i alla verksamheter, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Roger O Nilsson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.