Annons
Växjö

Regionen ska vaccinera ukrainska flyktingar mot covid-19

Kronoberg • Publicerad 17 mars 2022
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

Region Kronoberg har inlett ett samarbete med Migrationsverket om att ta hand om vaccinationerna för de ukrainska flyktingar som kommer till länet. Det ska ske i Migrationsverkets lokaler i Växjö.

– Förhoppningen är att vi ska kunna börja nästa vecka. Migrationsverket har önskat att vi ska vaccinera ukrainska flyktingar mot covid eftersom de har en ganska låg vaccinationstäckning, säger Marie Jadner, Region Kronobergs vaccinationssamordnare, till Smålandsposten.

Annons

Omkring en tredjedel av den ukrainska befolkningen har vaccinerat sig med två doser mot covid-19, enligt statistik från Folkhälsomyndigheten samt Our world in data.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons