Annons
Växjö

Regionen skänker sex ambulanser till Ukraina

Växjö • Publicerad 30 november 2022
Ambulans på väg. Region Kronoberg.
Ambulans på väg. Region Kronoberg.Foto: Stefan Ahlrik

I somras skickade Region Kronoberg ner en ambulans och andra typer av material, som läkemedel, till Ukraina. Nu har regionen beslutat att skänka ytterligare sex ambulanser som nyligen tagits ur bruk.

– Med rådande läge i Ukraina är det en självklarhet för oss att skänka dessa ambulanser. De kommer att göra stor nytta för Ukraina, tyvärr verkar det ju som att ambulanser är måltavlor i detta krig och de blir då snabbt en bristvara, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Annons

Ambulanserna kommer med hjälp av välgörenhetsorganisationen Help Ukraine Gothenburg köras ner till Ukraina.

– Det är glädjande att regionstyrelsen beslutat om ett undantag så att ambulanserna kan göra fortsatt nytta i ett hårt prövat Ukraina. Fordonen är sedan tidigare tagna ur bruk och ersatta med nya ambulanser efter många uppdrag i Region Kronobergs tjänst, säger Fredrik Dahlberg, verksamhetschef för ambulansverksamheten i Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons