Annons
Växjö

Regionen skickade kallelser via e-post – gör anmälan

Kronoberg • Publicerad 28 september 2023
Region Kronoberg
Region KronobergFoto: Elvedin Basic

Region har gjort en anmälan till Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) efter att ha skickat ut kallelser och information till patienter inför operation via e-post, efter att patienterna gett sitt samtycke.

E-post beskrivs som en osäker kanal och regionen gör anmälan då det har inneburit en risk för röjande av personuppgifter.

Annons

– Efter att det här kommit till vår kännedom anmäler vi det enligt våra rutiner till IMY som kommer att utreda händelsen vidare, säger Peter Wulff, dataskyddsombud för Region Kronoberg.

Det finns i nuläget inget som tyder på att personuppgifter har röjts. Det har inte heller kommit in några klagomål från patienter.

Det har varit när patienter blivit uppringde och inbokade för operation som personal och patienter har kommit överens om att information till patienten ska skickas via e-post.

Region Kronoberg skickar digitala kallelser till en säker digital brevlåda, som exempelvis Kivra. För kompletterande information används e-tjänsterna via 1177.se.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons