Annons
Växjö

Regionen skickade ut felaktigt vaccinationsutskick till 1 300 invånare

Växjö • Publicerad 30 augusti 2022
.
.Foto: PETTER ARVIDSON

När Region Kronoberg skickade ut ett brev med erbjudande om vaccination mot covid-19 till personer som tillhör riskgrupp och har så kallad immunbrist blev det fel.

1 300 personer som inte har någon immunbrist ska ha fått brevet. Enligt Region Kronoberg görs vaccinationsutskicket utifrån koder i ett datasystem och felet har uppstått i filtreringen vid datautskicket.

Annons

– Alla som har fått ett brev med erbjudande om påfyllnadsdos får ta sin påfyllnadsdos nu. Det gäller även de personer som felaktigt blivit kategoriserade som riskgrupp, säger Marie Jadner, vaccinationssamordnare.

De som felaktigt har klassats som riskgrupp med immunbrist kommer att få ett nytt brev med en rättelse från Region Kronoberg.

– Vi beklagar att det blivit fel. Det beror på den mänskliga faktorn. Vi uppmanar invånare som tror att de fått ett felaktigt brev att vänta på rättelsen, säger Marie Jadner.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons